Yin (Mindful) Yoga geeft diepe ontspanning en

brengt je in contact met de stilte in je zelf.

 

Herken je jezelf in klachten als slecht slapen, (chronische) pijn, voel je stress, ben je overprikkeld, heb je vaak hoofdpijn, rugpijn, of heb je chronische klachten…

Yin Yoga is een zachte vorm van yoga die rustig en kalm worden uitgevoerd. Yin yoga richt zich vooral op het ontspannen van je spieren. De focus ligt op het loslaten van spieren met behulp van adem. Hierdoor stimuleer je op zachte wijze het bindweefsel zoals pezen, kraakbeen, gewrichten en botten, waardoor het zich kan verstevigen en eventueel herstellen.

Het helpt om stijfheid, spanningen en blokkades los te laten en zo soepeler en energieker te worden. Tijdens deze les worden de houdingen ongeveer 3-5 minuten aangehouden, om zo tot de diepere lagen in je lichaam door te dringen en zo ook de meridianen (energiebanen) te stimuleren, zodat energie kan stromen en blokkades in het lichaam worden geopend. 

Een ander belangrijk effect van Yin Yoga is het rustgevende karakter. In deze yogales komen Mindfulness en Yoga samen. De yogales bestaat uit (milde) yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en meditatie. Je zult merken dat door de focus op de houding, je lichaam en adem, er geen ruimte is voor gedachtes. Je komt steeds meer in het “hier en nu”, zonder oordeel, verzet en streven. En dat brengt rust in je hoofd en ontspanning in je lichaam. Yin ( Mindfulness) Yoga biedt je de mogelijkheid om blokkades/angsten/oude patronen los te laten die je tegenhouden om te stromen en te genieten…

Yin yoga geeft diepe ontspanning en brengt je in contact met de stilte in je zelf. Het is een mooie aanvulling op een dynamische yogastijl en een perfecte tegenhanger van het drukke snelle leven.