Stoel Yoga biedt ruimte om te ontdekken

hoe het lichaam op een andere manier wordt gestimuleerd. 

 

Stoel Yoga is een laagdrempelige en prettige combinatie van inspanning en ontspanning en bestaat net als andere vormen van Yoga uit bewegingsoefeningen, ademoefeningen, meditatie en ontspanningsoefeningen.

De houdingen en bewegingen worden met name zittend op de stoel of staand achter de stoel uitgevoerd en worden wanneer dat nodig is aangepast, zodat iedereen mee kan doen. Stoelyoga is met name geschikt voor mensen die niet lang kunnen staan, een chronische aandoening hebben, herstellende zijn van ziekte, of wanneer je een zittend beroep hebt. Voor mensen van álle leeftijden.

In de les wordt aandacht besteed aan: Ademoefeningen, Gewrichtsoefeningen, Oefeningen die bekkenbodem stimuleren, Krachtopbouw, Coördinatie, Balans, Souplesse en Ontspanningsoefeningen.

Plezier in het bewegen, creatief omgaan met de eigen mogelijkheden, ontdekken waar die eigen mogelijkheden zitten door verder te kijken dan de beperkingen zijn het uitgangspunt van de lessen. Stoel Yoga biedt ruimte om te ontdekken hoe het lichaam op een andere manier wordt gestimuleerd. Je krijgt aanwijzingen en hulp om je fysieke en mentale grenzen en mogelijkheden te verkennen en herkennen.

Door met aandacht en met behulp van de adem te bewegen kom je helemaal tot rust,

word je je bewust van je mogelijkheden en je grenzen

waardoor je je beter en sterker gaat voelen.