Kinder Yoga: “Het avontuur om Jezelf te ontdekken” !

KinderYoga staat voor plezier, bewegen, ontspannen en contact maken met jezelf, zonder dat er sprake is van prestatiedruk.

 

Ook van kinderen en tieners wordt tegenwoordig veel verwacht. Ze ‘moeten’ al heel veel en krijgen veel prikkels van buitenaf. Daarom is het soms moeilijk voor ze om onderscheid te maken tussen wat van hen zelf is en wat van buiten komt.

Yoga helpt kinderen en tieners rustig te worden en minder in hun hoofd te zitten.Ze zitten beter in hun vel en worden zich bewust van hun eigen grenzen en die van anderen.

 

Bij Kinderyoga worden kinderen en tieners zich bewuster van zichzelf, van hun lichaam, gedachten, emoties en omgeving. Ze leren om naar binnen te gaan, zich te ontspannen, zich te concentreren en aanwezig te zijn zonder zich te verliezen in de prikkels om hen heen. Overtollige energie en spanning worden afgevoerd en ze kunnen zich opladen, zodat er balans ontstaat tussen spanning en ontspanning.

Je mag lekker JEZELF zijn!

Kinderyoga is een combinatie van yoga en spel waarin plezier voorop staat. Het leuke van kinderyoga is dat er in de lessen meer mogelijk is dan bij volwassenenyoga. Iedere les heeft een thema. Naast yogahoudingen, concentratie en ademhalingsoefeningen, komen meditaties, Kinderyoga-nidra, muziek en tekenen aan bod.

In een veilige, ongedwongen sfeer gaan ze samen op avontuur om zo zichzelf weer te ontdekken,  Dit maakt een les afwisselend, uitdagend, speels en vooral heel erg leuk!

Kinderyoga heeft een positief effect op zelfvertrouwen, creativiteit, concentratie, motorische vaardigheden en soepelheid.

Elk kind leert weer in zijn / haar eigen kracht te gaan staan.

 

Wil je meedoen ?!

- De Yogalessen zijn voor kinderen in de leeftijd: 8-13 jaar;

- Tarieven € 10,00 voor losse les en € 60,00 voor blok van 7 lessen; 

- De lessen worden gegeven op donderdag van 16.30 - 17.30 uur in de studio van Inukshuk Yoga, Stationsstraat 12, MAARHEEZE door kinderyogadocent Meike Cremers van Kinderyogastudio Yogini; 

- Je kunt je aanmelden per blok of voor losse lessen. Instromen tijdens een blok is mogelijk:

Heb je interesse stuur een mail aan yoga@inukshukcoaching.com voor meer info!

Op dit moment zijn er geen kinderyogalessen. Na de zomervakantie gaan we bij voldoende aanmeldingen weer van start. 

Data: donderdag 5 september          16.30 - 17.30 uur,

           donderdag 19 september        16.30 - 17.30 uur,

           donderdag 3 oktober                16.30 - 17.30 uur,

           donderdag 24 oktober              16.30 - 17.30 uur,

           donderdag 7 november           16.30 - 17.30 uur,

           donderdag 21 november         16.30 - 17.30 uur.

          donderdag 12 december          16.30 - 17.30 uur.

 

Kosten: € 10,00 per les of alle 7 lessen voor €60,-

Locatie: Inukshuk Yoga, Stationsstraat 12, Maarheeze

De lessen worden gegeven door Kinderyoga docent Meike Cremers van Kinderyoga Yogini

Wil je meedoen !?

Je bent van harte welkom!

                     

Kinder Yoga Nidra

Yoga Nidra is een bijzondere techniek voor ontspanning, meditatie en concentratie. Het is eigenlijk een soort yogaslaap. Je slaapt niet echt, maar je lichaam ontspant zo diep, dat het denkt dat het slaapt. Een zeer fijne diepe ontspanning dus.

 

Het doen van yoga Nidra ontwikkelt creativiteit, creatief denken en biedt een vorm van meditatie. Het bevordert lichaamsbewustzijn, zelfbewustzijn en het voelen van veilig zijn. Het bevordert de concentratie, fantasie en de totale gezondheid; fysiek, mentaal, emotioneel. Het wordt liggend beoefend, waardoor het voor kinderen makkelijker is een meditatie te doen. 

 

Yoga Nidra start met ademhalingsoefeningen en rustige yogahoudingen, voordat de diepere ontspanning begint. Yoga Nidra voor kinderen is ook speciaal voor kinderen en heeft als kenmerk veel met wisselende beelden of meditatieverhalen te werken. Yoga Nidra is voor ieder kind een heerlijke diepe vorm van ontspanning en oplading, maar in het bijzonder voor kinderen die moeilijk in slaap komen, kinderen met veel spanningsklachten, hoofdpijn, buikpijn. Het lijf rust zo diep uit terwijl je wel wakker bent, dat het tijdens de ontspanning al nieuwe verlichtende energie krijgt. Een bijzonder fijne ervaring die ik ieder kind eens gun. 

 

Kinder Yoga docent Meike Cremers geeft sinds 2016 met veel plezier kinderyoga aan kinderen van 4-12 jaar. 

Ik geloof dat kinderyoga kinderen kan helpen beter in hun vel te zitten, weerbaarder te worden en beter met hun gevoelens om leert gaan. Alles om helemaal in je kracht te staan als kind en als mens. In mijn lessen neem ik de kinderen mee op een yoga avontuur en spelenderwijs leren ze de yogahoudingen, hun ademhaling controleren en hun gedachten los te laten. We bewegen o.a op muziek, oefenen onze zintuigen en voorstellingsvermogen, maar maken vooral plezier!