Kinder Yoga: “Het avontuur om Jezelf te ontdekken” !

KinderYoga staat voor plezier, bewegen, ontspannen en contact maken met jezelf, zonder dat er sprake is van prestatiedruk.

 

KinderYoga helpt kinderen rustig te worden en minder in hun hoofd te zitten.  

Ook van kinderen wordt veel verwacht. Ze krijgen veel prikkels van buitenaf. Daarom is het soms moeilijk voor ze om onderscheid te maken tussen wat van hen zelf is en wat van buiten komt.

Bij Kinderyoga worden kinderen zich bewuster van zichzelf, van hun lichaam, gedachten, emoties en omgeving. Ze leren om naar binnen te gaan, zich te ontspannen, zich te concentreren en aanwezig te zijn zonder zich te verliezen in de prikkels om hen heen. 

Kinderyoga heeft een positief effect op zelfvertrouwen, creativiteit, concentratie, motorische vaardigheden en soepelheid. Kinderen zitten beter in hun vel, krijgen meer zelfvertrouwen en worden zich bewust van hun eigen grenzen en die van anderen.

Je mag lekker JEZELF zijn!

Kinderyoga is een combinatie van yoga en spel waarin plezier voorop staat. Het leuke van kinderyoga is dat er in de lessen meer mogelijk is dan bij volwassenenyoga. Iedere les heeft een thema. Naast yogahoudingen, concentratie en ademhalingsoefeningen, komen meditatiesprookjes, yogaspelletjes, muziek en tekenen aan bod.

In een veilige, ongedwongen sfeer gaan ze spelenderwijs samen op avontuur, waarbij overtollige energie wordt afgevoerd en kinderen zich ook opladen, zodat er balans ontstaat tussen spanning en ontspanning.  Dit maakt een les afwisselend, uitdagend, speels en vooral heel erg leuk!

 

Wil je meedoen ?!

- De Yogalessen zijn voor kinderen in de leeftijd: 6-11 jaar;

- Tarieven € 11,00 voor losse les en € 35,00 voor blok van 4 lessen; 

- De lessen worden gegeven op donderdag van 16.30 - 17.30 uur in de studio van Inukshuk Yoga, Stationsstraat 12, MAARHEEZE door kinderyogadocent Meike Cremers van Kinderyogastudio Yogini; 

- Je kunt je aanmelden per blok of voor losse lessen. Instromen tijdens een blok is mogelijk:

Heb je interesse stuur een mail aan yoga@inukshukcoaching.com voor meer info!

Op dit moment zijn er geen kinderyogalessen. Na de zomervakantie gaan we bij voldoende aanmeldingen weer van start. Data en info volgen …..

 

                     

 

Kinder Yoga docent Meike Cremers geeft sinds 2016 met veel plezier kinderyoga aan kinderen van 4-12 jaar. 

Ik geloof dat kinderyoga kinderen kan helpen beter in hun vel te zitten, weerbaarder te worden en beter met hun gevoelens om leert gaan. Alles om helemaal in je kracht te staan als kind en als mens. In mijn lessen neem ik de kinderen mee op een yoga avontuur en spelenderwijs leren ze de yogahoudingen, hun ademhaling controleren en hun gedachten los te laten. We bewegen o.a op muziek, oefenen onze zintuigen en voorstellingsvermogen, maar maken vooral plezier!