Niets doen, is ook iets doen!

"Ik ben er even niet. Mijn telefoon ligt aan de oplader en ik ook. U kunt een boodschap achterlaten na de pieptoon" 

We leven in een wereld waarbij we direct bereikbaar zijn met één druk op de knop. Een wereld waarin alles leuk en fantastisch moet zijn. 
Dat iets niet haalbaar is of tijd nodig heeft, lijkt bijna niet meer te bestaan. Geduld is uit het woordenboek verdwenen en wachten een onpopulair werkwoord.

Hoe sneller dingen gaan, hoe minder geduld wij ervoor kunnen opbrengen. Door al onze haast en altijd maar moeten is de vertraging uit onze cultuur verdwenen. We rennen maar door, steeds op zoek naar meer geluk. We ervaren nu dat we altijd iets willen doen en afleiding zoeken en het moeilijk vinden om alleen maar te ‘zijn’ en ons niet te laten sturen door gedachten. Echt tot rust komen valt dus nog niet mee.


Toch is geduld of vertragen iets positiefs en kan vele deuren openen. Soms zorgen ze ervoor dat het onmogelijke toch mogelijk wordt. Het geeft nieuwe inzichten en een andere kijk op het leven met jezelf. Misschien wordt je al ongeduldig bij het woord vertragen alleen. Mij geeft het in elk geval rust. Lees meer ….